De familie Librije maakt de naam van de nieuwe aanwinst in Amsterdam bekend. Het is een zusje geworden.

In de hoofdstad ziet Librije’s Zusje Amsterdam het levenslicht. Het restaurant zit in het Waldorf Astoria Amsterdam hotel aan de Herengracht. Op de menukaart komen vertalingen van gerechten die men uit Zwolle kent. Denk aan de gekonfijte nek van Zwols lam uit Librije’s Zusje en het dessert met de losgeslagen appeltaart uit De Librije. Compleet eigen gerechten zijn er eveneens, zoals de Waldorf salade. Maar dan als pre-dessert.

Frisse zuren
De keukenbrigade staat onder leiding van Executive Chef Sidney Schutte. Schutte is voormalig chef-kok van restaurant De Librije. Na een avontuur in het Verre Oosten is hij teruggekeerd naar Nederland. Sidney: ‘Ik werk heel graag met frisse zuren en bitters, dat heb ik opgepikt tijdens mijn ervaringen in Azië.’

Klaar voor de gast
Vanuit De Librije zijn Geralda Joziasse en Ruben Schuuring overgekomen als respectievelijk F&B-manager en restaurantmanager. Geralda ziet uit naar de komende periode: ‘Na al het voorwerk en opbouwen zijn we er nu helemaal klaar voor om onze gasten te ontvangen en in de watten te leggen. Het is heerlijk om reserveringen aan te kunnen nemen.’ Het restaurant heeft plek voor 40 couverts.

Aarzeling
Jonnie en Thérèse Boer zijn verantwoordelijk voor de F&B-voorzieningen in het hotel. Roberto Payer is de general manager van het nieuwe luxehotel. ‘Toen ik een tijd terug in de krant las dat Jonnie en Thérèse wel iets in Amsterdam wilden ondernemen, heb ik geen moment geaarzeld. Ik ben heel blij dat de wereld van De Librije bij het Waldorf is uitgebreid’, aldus een stralende Roberto.