De culinaire rebellen van de toekomst. Een festival dat draait om de nieuwe generatie topkoks @YTFestival

Jonge chefs: ze moeten gekoesterd en geïnspireerd worden. Dit is de achterliggende gedachte waarmee Gastronomixs samen met het Koksgilde op 24 februari 2014 het Young Talents Festival organiseert. Een festival, speciaal voor in 2013 afgestudeerde niveau 3/4 koks, dat als platform dient om de passie voor het vak te waarborgen en aan te wakkeren. 

Programma
De main stage van het Young Talents Festival wordt gevuld door Syrco Bakker, Bas van Kranen en Maik Kuijpers. Een stel jonge, ambitieuze koks die hun verhaal vertellen en de bezoekers inspireren met een culinaire masterclass. Kuijpers, rechterhand van Jonnie Boer, bijt het spits af met een sessie gericht op fermenteren. Souschef van tweesterrenrestaurant De Leuf, Bas van Kranen, volgt met een masterclass ‘eenvoud & perfectie’. De dag wordt afgesloten door Bakker, chef bij Pure C in Cadzand, met zijn verhaal over smaak en beleving.

Aanmelden
Het Young Talents Festival vindt plaats bij Koppert Cress in Monster. Wil je erbij zijn? Er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar gesteld voor leden van het Koksgilde en gebruikers van Gastronomixs.com. Meld je hier aan.