La Boqueria in Barcelona, the place to be! Lees hier meer over de oudste foodmarkt van Europa.

La Boqueria in Barcelona, de oudste foodmarkt in Europa. De markt heeft een verkoopoppervlakte van 13.631 m² en is ontstaan in de middeleeuwen. Van zeven uur ’s ochtends tot vier, vijf uur ’s middags wordt hier gekookt met verse producten.

El Quim
Chef Quim kookt hier sinds 1987 met een counter van drie meter en vijf barkrukken. Na verschillende renovaties van de markt is het kleine eetkraampje getransformeerd tot twee. ‘El petit Quim’, een kraam met vijf stoelen en ‘Quim de la Boqueria’, een kraam met een counter van zestien meter en achttien stoelen. 

De eerste overdekte markthal van Nederland wordt in oktober geopend in Rotterdam.

Nieuwsgierig geworden naar La Boqueria of de markthal in Rotterdam? Lees hier meer over in onze Rotterdam Ruig editie.