Luisteren naar een stukje chocovinyl onmogelijk? Niet bij Wohlfarth Schokolade in Berlijn.

Bij Wohlfarth Schokolade klinkt chocolade letterlijk als muziek in de oren. Deze Berlijnse chocoladeproducent staat bekend om het maken van chocolade grammofoonplaten die niet alleen eetbaar zijn, maar ook werkelijk muziek produceren. Het idee is simpel: 5 minuten in de koelkast, voorzichtig op de platenspeler leggen, kiezen voor 45 toeren per minuut en genieten van de muziek.

Chocovinyl
De oorspronkelijke uitvinder van de chocolade grammofoonplaat is Peter Lardong, die al in de jaren ’80 muziek wist te maken met de delicatesse. Wohlfarth Schokolade opende in 2010 haar deuren in Berlijn om aan de slag te gaan met deze eetbare stukjes kunst. Maar de chocoladezaak beperkt zich niet alleen tot de muziekliefhebber; ook de salami prijkt op het specialiteitenlijstje. Uitermate geschikt voor de vegetariër, want dit stukje chocoladevlees is samengesteld uit hoogwaardige cacao van Bio-kwaliteit. Bezoek Wohlfarth Schokolade aan de Choriner Straße 37 in Berlijn.