Laarzen aan en gaan. Zelf op zoek naar paddestoelen en noten voor het diner bij @The_Pig_Hotel in Hampshire

Hoewel ze onder de noemer 'The Pig Hotel' schuil gaan, zien ze zichzelf liever als restaurant met kamers. Weg met stijve uniforms en strakke hotelinrichting, maar een 17e-eeuws gebouw met een huiselijk interieur en personeel op allstars. De focus ligt op het restaurant dat werkt met een dagelijks variërend menu dat de veranderlijkheid van de seizoenen en de regionale productie reflecteert.

Op het terrein bevindt zich een grote biologische tuin, een kas en een varkensboerderij die toegang biedt aan hotelgasten. Zij zijn meer dan welkom om de persoonlijke boswachter van het hotel te vergezellen op zijn jacht naar paddestoelen, noten en bessen voor het diner van die avond.

Ambacht
Weinig tot zelfs geen food miles voor de chef van het restaurant: 80% van het menu heeft niet meer dan veertig kilometer afgelegd van ploeg tot bord. De vis wordt zelf gerookt, het brood wordt zelf gebakken en de ontbijttafel staat vol met ambachtelijke jams. Benieuwd? Bezoek The Pig Hotel in Hampshire, Groot-Brittannië.