Non fancy, great food: ofwel bistronomie. Voorvechter is @denieuwewinkel. We blikken terug op 2013!

Allereerst wenst Food Inspiration iedereen alvast een fijne en een zalige Kerst(avond). Met de nadruk op zalig!

Omdat men - zelfs met Kerst - soms geneigd is de hand op de portemonnee te houden, belichten we vandaag een stuk over Bistronomie uit onze Menukaart edition. Bistro’s zijn eenvoudigere eetgelegenheden die het midden houden tussen een kwalitatief hoogstaand restaurant en een kroegje met een ongedwongen sfeer. Best of both worlds voor een correcte prijs-kwaliteitverhouding. ‘Non fancy great food’ noemen we dat.

De Nieuwe Winkel
De Nieuwe Winkel in Nijmegen is een voorvechter van bistronomie. Het keert zich af van stijve opgeklopte luxe, maar levert niet in op kwaliteit. Dus geen tafels met gesteven linnen of borden met onherkenbaar eten.Toen Emile van der Staak zijn Nijmeegse restaurant verwezenlijkte, moest hij ondernemen met een beperkt budget. De totale inrichting van zijn restaurant mocht niet meer bedragen dan 100.000 euro, wat grofweg de helft tot een derde van de investering is die normaal gesproken nodig is voor het type restaurant dat hij wilde starten.

Benieuwd naar het hele verhaal van ondernemer Emile van der Staak of wil je meer weten over het horecasegment Bistronomie? Bekijk het dan in onze Menukaart edition.

Cadeautje!
En lees je net als vele andere tabletgebruikers ons magazine het liefst thuis op de bank? Dat kan nu ook! De iPad app is vanaf nu gratis te downloaden in de iTunes Store.