Goede, maar minder populaire producten blijven vaak liggen... Niet bij @vishandeljva!

Bij no waste denk je al gauw aan bruine bananen, restjes groenten of afvalproducten. Niet aan krabkoekjes, vissoep en zalmrilette. Toch is dat wat Jan van As maakt van ‘de restjes’.

Versvishandel Jan van As gebruikt restproducten voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Producten die minder worden besteld, maar kwalitatief gewoon goed zijn, blijven vaak liggen. Zoals de buik van kabeljauw. De ruggen worden veel verkocht, maar de buik niet. Jan van As maakt er daarom viskoeken van.

Investeren
De kernwaarden voor dit familiebedrijf – dat al sinds 1949 bestaat – zijn passie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en gemak. En hierin wordt flink geïnvesteerd. Bijvoorbeeld door eigen productontwikkeling. Door restverwerking van duurzame vissoorten worden nieuwe producten ontwikkeld, geproduceerd voor verschillende marktsegmenten.

Een kleine greep uit het assortiment:

- Langoustinesoep, van duurzame IJslandse langoustines
- Zalmrilette, van Noorse kweekzalm
- Oriëntaalse viskoeken, van duurzame Noorse kabeljauw