Boeren en hackers slaan handen ineen om elkaar te helpen. Een stap richting een duurzamere productie.

Een boer kan zijn eigen productie verbeteren door data te verzamelen, hoe vochtig  zijn land was tijdens een goede oogst bijvoorbeeld. Niet alle informatie kan een boer zelf verzamelen, hiervoor komen vaak dure instanties om de hoek kijken. De oplossing om een sneller en beter voedselsysteem te creëren is het hacken van bestaande informatie waar je niet bij kunt. Dat is het doel en de visie van de PolderHack tijdens Agri meets Design, een onderdeel van de Dutch Design Week. Hackers kunnen boeren helpen om informatie te hacken waar de boer baat bij heeft. Hoe kun je met slimme hacks zorgen dat boeren hun land beter gaan gebruiken en slimmer gaan produceren? Of zorgen dat er minder voedsel wordt weggegooid?

De PolderHack is op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober, de laatste twee dagen van de jaarlijkse Dutch Design Week in Eindhoven. De PolderHack biedt een bijzondere collectie open data bronnen en houdt challenges op gebieden als handel en voedsel. Deelnemers krijgen hier bijzondere data recht voor hun voeten om mee aan de slag te gaan.

In dit filmpje gaat een hacker op bezoek bij een boer: