Een technologie die ons mobiele leven een andere wending gaat geven, McDonalds heeft het al toegepast in hun restaurants.

Kinderen hebben een grote fantasie. Hier heeft fastfoodketen McDonald’s iets op bedacht. In combinatie met gamification hebben zij de Happy Table ontworpen. Je praat over gamification wanneer een digitaal spelelement wordt toegevoegd aan een niet spelomgeving. Op het oog lijken deze tafels normale eettafels. Maar niets is minder waar, wanneer je een mobiel boven de zogenaamd normale eettafels houdt, ontstaat er een compleet digitale racewereld voor kinderen. In Singapore heeft het eerste McDonald's restaurant de Happy Table mogen introduceren, en nu is de rest van Azië aan de beurt.

NFC technologie

De Near Field Communication technologie maakt dit mogelijk. Een technologie die contactloze communicatie tussen twee apparaten mogelijk maakt, hier gaan wij in de toekomst nog veel van horen. Sommige mensen zullen het systeem al kennen als mobiel betalen, met een mobiele telefoon en een kassa of pinapparaat. Maar het kan ook met een sticker, affiche, kaart of een NFC-chip. Deze technologie gaat over een tijdje een hele andere wending geven aan ons mobiele leven.

Wat vind jij van deze technologie? Discussieer mee over dit onderwerp met de hashtag #foodinspiration.