Een advies op maat voor vaste klanten dankzij intelligent gezichtsherkenningssysteem.

Al eerder werd bekend dat verschillende bedrijven in de VS software testen om vaste klanten te herkennen door een gezichtsherkenningssysteem. Hoe werkt het?

Een klant wordt door gezichtsherkenning gescand, vervolgens vergeleken met een database en bij een match krijgen de verkopers een melding via de computer, tablet of smartphone met de gegevens van de desbetreffende klant. 


Beveiligingssystemen
Naast de gezichtsherkenning, denkt bijvoorbeeld Apple aan een vingerafdrukbeveiliging op de telefoon en willen diverse antivirusbedrijven gaan werken met een spraakherkenning op de computer. Google werkt al enige tijd met de Google Glass, die gebruik maakt van additionele virtuele informatie. 

Toekomst

Al deze beveiligingssystemen zorgen voor meer veiligheid en wellicht gemak, maar registreren tegelijkertijd wel erg veel gegevens. Zoals het geslacht, de favoriete producten van een persoon en het zoekgedrag. 

Voordelen zijn efficiënter zoeken, sneller shoppen en een advies op maat. Nadeel? Als klant kun je straks geen geheimen meer hebben, niets achterhouden, niets meer aan het toeval overlaten en je moeilijk laten verrassen.

Hier een voorbeeld hoe dat in zijn werk gaat: