De Marmite-ambulance komt in actie tegen verwaarlozing: Love it. Hate it. Just don’t Forget it.

Voor het eerst sinds jaren is het Britse merk Marmite – eigendom van Unilever – weer eens op de Britse buis met een commercial. Het was lange tijd stil rondom de eeuwenoude stroperige kruidenpasta, maar het verdween niet uit de keukenkastjes. Het kleine potje belandde hooguit in een hoekje achterin het keukenkastje.

En laat dat nou net zijn waar de reclamemakers op inspelen met de nieuwste commercial, tot ontzetting van een groot aantal Britten. De commercial zou tot trivialisering van zowel dieren- als kinderbescherming leiden en getuigen van slechte smaak. De Britse Reclamecodecommissie (ASA) kreeg honderden klachten binnen. Unilever is verbaasd over de ophef in Groot-Brittannië.

Wat vind jij?

Is de grap mislukt en gaat Unilever te ver, of past de commercial juist erg goed bij het product en moet je er gewoon hard om lachen? Bekijk de video en oordeel zelf.