Midden in de natuur dineren op een verlaten eiland aan de voet van een vuurtoren...?

Op een steenworp afstand van Amsterdam, in het IJmeer ligt het Vuurtoreneiland. Een ruig stukje natuur waar niets meer te vinden is dan een oud fort en een vuurtoren. Vanaf dit eiland werd de hoofdstad ooit verdedigd tegen aanvallen over de Zuiderzee.

Het ruige eiland is alleen met de boot te bereiken en was lange tijd ontoegankelijk. Maar deze zomer kun je er een kijkje nemen. Chefkok Sander Overeinder – eigenaar van restaurant As – serveert in de maanden juli t/m september een viergangendiner aan de voet van de vuurtoren.

Staatsbosbeheer is op zoek naar een nieuwe bestemming voor het eiland. Maar voorlopig is dit unieke zomerrestaurant alles wat er is. In alle rust genieten op een bijzondere plek dus. Binnen een uur vaar je van de opstapplaats voor het Lloyd Hotel over het IJmeer, naar het bijzondere pop-uprestaurant aan de voet van de vuurtoren.