Wijnspot Vieilles Vingnes pakt het net even anders aan. Leuk!

Utrecht ontwikkelt zich langzamerhand tot stad van de wijnspots. Hadden we al hippe wijnbars gevonden, tegenwoordig kun je er ook terecht voor wijnworkshops op een net iets andere manier. Bij Vieilles Vingnes, ‘oude wijnranken’, zwaaien jonge sommeliers Martijn en Justin de scepter en zij vertellen je graag een ander verhaal.

Het is bijna niet op te sommen waardoor deze wijnspot anders is dan anders. Hier geen wijnbar waar je tot ’s avonds laat aan de bar kunt hangen, maar een proeflokaal voor workshops en een kleine wijnwinkel. De te proeven wijnen komen uit streken waar we wijnsgewijs nog weinig van weten , zoals Griekenland, Hongarije, Servië, Bulgarije en Moldavië. Daarnaast ligt de focus bij Vieilles Vingnes op biologische, biodynamische en natuurwijnen. Maar het sterkste punt is nog wel dat de twee ondernemers niets moeten hebben van ‘wijngeneuzel’. In klare taal leggen ze de workshoppers uit wat ze kunnen zien, ruiken en proeven in de wijnen. Dat de sommeliers een vlotte babbel en aanstekelijk wijnenthousiasme hebben, werkt zeker mee aan het succes van de workshops.

‘Wijn proeven zonder veel theoretische tralala’ noemen ze het zelf. En dat doen we graag.

 

www.vieillesvingnes.nl