Een Schotse brouwerij claimt het sterkste bier ter wereld geproduceerd te hebben.

De Schotse brouwerij Brewmeister zegt het sterkste bier ter wereld geproduceerd te hebben, namelijk Brewmeister's Armageddon. Het bier heeft een alcoholpercentage van 65 procent. De meeste bieren hebben een alcoholpercentage tussen de drie en zeven procent. Het bier bevat onder andere kristalmout, tarwe, havervlokken en 100 procent Schots bronwater.

Het bier ondergaat een proces genaamd bevroren gisten, wat inhoudt dat het bier gekoeld wordt tot aan het vriespunt. Het water bevriest, maar de alcohol niet. Wanneer het ijs is verwijderd blijft er een sterk bier over.

Eerder dit jaar had de brouwerij BrewDog een bier gebrouwen met een alcoholpercentage van 41 procent. Dat was toen het sterkste bier ooit gebrouwen.

Ga jij een slokje wagen?