Ben Chapman serveert in zijn derde Smoking Goat in Londen late-night Thais eten in een nieuw jasje.

Ook in Londen is er een grote vraag naar makkelijk eten van bijvoorbeeld de barbecue. Ben Chapman is de man achter Smoking Goat 2.0, zijn derde op Thailand geïnspireerde restaurant in Londen. De chef is niet Thais, maar met deze kwaliteit lijkt het niet uit te maken.

Lange nachten

De twist van Smoking Goat 2.0 zit hem in het aanbod, dat geheel gebaseerd is op wat ze in Thailand in de late avond serveren. De ster van de show is geit van de barbecue in een massaman curry, met gefrituurd citroengras. Zoals je mag verwachten bij comfort food, wordt er weinig rekening gehouden met of het eten goed voor je is. Het is wel goed voor je portemonnee, voor 12,5 pond heb je genoeg voor vier personen, en dat is – zeker voor Londense begrippen – uitermate scherp geprijsd.

Nieuwe Nomadische Keuken

De etnische keukens komen overal op. Doordat de wereld tegenwoordig slechts een muisklik van ons verwijderd is en de generatie millennials bezeten is van een ontembare reislust is de vraag naar authentiek eten niet te stoppen. Opvallend aan Smoking Goat 2.0 is dat de chef achter het fornuis zelf niet Thais is. Toch staan de mensen in de rij. Zolang de kwaliteit goed is en het verhaal klopt is het voor veel mensen niet erg om een klein beetje water bij de wijn te doen.

Foto: Smoking Goat