Start-up Brandless verkoopt alledaagse etenswaren zonder merk, exclusief online.

Organic Creamy Peanut Butter, Sea Salt Quinoa Chips, Gluten Free Pancake and Waffle Mix. Een kleine greep uit het kristalheldere assortiment van Brandless, een Amerikaanse startup uit San Francisco die merkloze producten exclusief online verkoopt. Waarom is dit bijzonder? Alles kost slechts $3.

BrandTax™

Better stuff, fewer dollars. It’s that simple. Dat is de missie die Brandless heeft. Radicale transparantie zonder opsmuk of pretenties. Consumenten betalen vaak van 40% tot 370%(!) meer voor producten met merknaam. BrandTax, noemen ze dat. Nergens voor nodig volgens Brandless. Zij voegen dan ook daad bij woord, alle producten kosten $3 dollar. Van schoonmaakmiddel tot blikopener, en van tandpasta tot tomatensaus.

Just What Matters™

De producten zijn zo eenvoudig mogelijk om kosten te drukken en verspilling tegen te gaan. Naar eigen zeggen richten ze zich op de essentie van het product, met alleen die dingen die daadwerkelijk goed zijn. Biologisch eten, proefdiervrije cosmetica, FSC hout.

Brandless™

Brandless zet dus hard in op de vraag naar transparantie en eenvoud. Simpele producten zonder opsmuk, en zonder de (financiële) baggage die een merk met zich meebrengt. Dat Brandless™ zelf een geregistreerd merk is, lijkt niet te deren.

Foto via Brandless