Ook zo gek op kip? Bij #Chix-Rôtisserie in #Gent weten ze er raad mee!

Onderneemster Valentina Gatti vindt zichzelf graag opnieuw uit. Ze was de eerste met ambachtelijke pizza’s in Gent. Maar in haar meest recente Chix-avontuur gaat ze kip te lijf.

Ouderwetse hoevekip

‘Je bent wat je eet’ is een bewuste filosofie voor de kippen waarmee Valentina werkt. Ze ziet er nauwlettend op toe dat de dieren uitsluitend plantaardige en natuurlijke voeding krijgen, die vooral uit maïs bestaat. Bovendien worden de kippen daardoor ook nog eens twee keer zo oud dan de doorsnee kip, wat resulteert in een extra volle smaak.

Een halve of hele kip 

Bij Chix-Rôtisserie nemen de gasten plaats in het restaurant, of ze halen de kip af. Op het menu prijkt enkel hoevekip aan het spit: een bil, een halve of volledige kip en vol au vent. Naast verse sauzen worden een heel reeks biogroenten in side dishes gepresenteerd als witlofsalade, coleslaw en appelmoes. Het is aan te raden de frites allumettes te proeven. 

Bekijk in het Food Inspiration Magazine onze hotspots in Gent!