Chefs @lucNxavier, @albertkooy, @Karpathios en meer, tijdens de @FoodProfDay op 4 april. Kom ook!

Chefs, kwekers en wetenschappers die het gaan hebben over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat is in een notendop de kern van de Food Professional Day 2016. Deze zesde editie wordt op 4 april aanstaande gehouden in Wageningen. Inspirerende chef-koks en topwetenschappers van Wageningen UR gaan de interactie aan over deze veelzijdige ingrediënten.

In highlights

  • Groente uit andere landen
  • Aardappelinspiratie
  • Smaak begint bij de bodem
  • Masterclass creativiteit
  • Passie voor de peul
  • De bittere waarheid – Een herwaardering van de bittere smaak
  • Verborgen groenten - Uw dagelijkse portie groenten in de pasta

Kijk op de site voor het hele programma.

Top line-up

De deelnemende chefs zijn: Bas van Kranen, chef-kok Restaurant de Leuf*, winnaar Gouden Koksmuts 2015; Peter Paul van den Breemen, executive chef Restaurant de Echoput; Jonathan Karpathios. Patron-cuisinier Restaurant Vork en Mes; SVH Meesterkok Luc Kusters, patron Cuisinier Restaurant Bolenius; Mario Roberti, privé-chef Cucina Excellent; SVH Meesterkok Ruud Ververgaard, chef-kok The Scelta Kitchen; Tijs Huijbers, patron-cuisinier Restaurant Ivory; SVH Meesterkok Niels van den Berg, culinair adviseur Rungis; SVH Meesterkok Albert Kooy, executive chef, Stenden University Hotel; Joram Timmerman, chef-kok De Verzamelpost; Berry Hoosemans, culinair adviseur Bonduelle.

Chef Jonathan Karpathios van Vork en Mes is een van de deelnemende chefs

Platform dat koppelt

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR (University & Research Centre). Het platform koppelt de kennis vanuit Wageningen UR, kennisinstellingen en producenten aan het vakmanschap vanuit Vakschool Wageningen. Dat gaat altijd in samenwerking met gerenommeerde partijen, chefs, het Gastronomisch Gilde (voorheen Koksgilde en Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en het bedrijfsleven.

Wil je je aanmelden, dat kan hier. Food Inspiration Pioineers krijgen bovendien een mooie korting!