Waarom Peru in het Guinness Book of Records staat als het land met de meeste culinaire variëteit…

Door de verschillende types klimaat kent Peru een enorme biodiversiteit in grondstoffen en lokale ingrediënten. Het belang van die diversiteit wordt benadrukt in de lokale gerechten en de regionale varianten daarvan. Peru staat in het Guinness Book of Records als het land met de meeste culinaire variëteit.

Peruviaanse ingrediënten

In tegenstelling tot de Europese gastronomie wordt in Peru integraal gefocust op landbouw en lokale producten. Afgezien van mijnbouw is visserij de belangrijkste peiler van de Peruviaanse economie. Opvallend is dat 30% van de bevolking haar inkomsten haalt uit landbouw. Deze is nauwelijks gemechaniseerd en wordt nog steeds volgens de authentieke Inca-tradities beoefend. Hoewel meer dan 25% van de Peruvianen onder de armoedegrens leeft, laten ze zich wat betreft hun eetcultuur niet beperken in tijd of ruimte. Zo kunnen ze gebruik maken van alles wat de flora en fauna hen aanlevert.

Lees meer over Peru’s culinair kapitaal in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine. 

Beeld: Geraint Rowland