Vincent van Dijk (@Meteen) vertelt ons waar hij als recensent allemaal op let als hij buiten de deur eet.

Vincent van Dijk is hoofdredacteur en recensent bij SpecialBite, schrijft voor Elsevier Juist en is trendwatcher. Hij vertelt over zijn werk als professioneel recensent.

Altijd voorwerk

‘Ik zoek altijd van tevoren online op wat de restaurateur, chef en sommelier in het verleden hebben gedaan en wat er over het restaurantconcept te vinden is. Ik neem vaak iemand mee naar het restaurant, want dan kun je van twee borden proeven en vier ogen zien meer dan twee.’

Make or break

‘Service is voor mij het belangrijkst in een restaurant. De bediening moet rap drankjes opnemen, oprecht vriendelijk en empathisch zijn, en ze moeten tegen stomme grappen kunnen. De service wordt gelukkig steeds beter in Nederland en lijkt een vak te worden, in plaats van een studentenbaan. Het interieur moet het grote concept versterken, details zijn alles. En natuurlijk het eten; het is een restaurant, dus het eten moet sowieso goed zijn.’
 

Meer lezen over professionele recensenten en hun vak?