Fish and chips als ambachtelijke maaltijd: Bia Mara maakt fast seafood met aandacht voor de omgeving

Sinds Bia Mara de Brusselse Kiekenmarkt opvrolijkt, wordt menig passant door de geur van hun vers beslag verleid. Zelfs Yotam Ottolenghi bewees op zijn blog een grote fan te zijn van Bia Mara. 

Daily fresh

De zaak heeft een dagelijkse aanvoer van verse vis zoals zalm, makreel, zeebaars, schelvis, zeebrasem, heilbot, leng et cetera. Naast de klassiekers wordt er volgens het seizoen ook een hele hoop bijvangst geserveerd. Bia Mara staat in een directe lijn met leveranciers die rechtstreeks bij de visveiling kopen en ook hebben ze persoonlijke contacten met de vissers. Die productcontrole heeft geresulteerd in een creatief menu dat ondertussen al meer dan zestig verschillende fish and chips aanbiedt, samen met een dertigtal sauzen, verschillende types huisgemaakt zout en een resem side dishes.

Bekijk hier de video over Bia Mara van Leadersclub Belgium

 

Meer lezen over de Noordzee en de toffe concepten die aan de kust liggen?