Je body fat percentage meten voor je gaat eten? Tanita Shokudo restaurant takes healthy dining to the max.

Steeds meer ondernemers spelen in op de bewuste consument met gezond, vers en transparant als speerpunt. In januari 2011 opende weegschalenproducent Tanita restaurant Tanita Shokudo in downtown Tokio. Hier nemen ze gezond eten wel heel serieus.

Professionele diëtisten

Op iedere tafel prijkt een weegschaal om de maaltijd nauwkeurig af te meten en een timer die ingesteld is op twintig minuten, de tijd waarin een maaltijd het beste geconsumeerd kan worden volgens professionele diëtisten. De kaart biedt twee keuzes, beide bestaande uit soep, een hoofdgerecht, twee bijgerechten en witte rijst.

Vijfhonderd calorieën

De maaltijden bevatten nooit meer dan vijfhonderd calorieën. Naast het serveren van eten, beschikt het restaurant over een privéconsultatieruimte waar de gasten een full body composition analysis kunnen krijgen. Tijdens deze analyse worden onder andere vetpercentages berekend en kunnen gasten gratis voedingsadvies krijgen.

City Guides!

Food Inspiration reist de hele wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Dit werk hebben we onder meer gebundeld in onze City Guides. Bestel nu twee City Guides naar keuze in de webshop en betaal slechts 50 euro. De CityGuides kosten normaal 35 tot 75 euro, dus tel uit je winst!


 

Foto: Olya Sanakoev