In de 100e editie van het magazine zetten we onze beste ontdekkingen in de spotlights. Benieuwd?

Reizen zet de luiken open. Al sinds 2006 vliegen we de wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Van ‘all time classics’ tot ‘new kids on the block’. Eén ding hebben deze concepten met elkaar gemeen: ze weten ons - soms zelfs na vele jaren - nog steeds te inspireren.

Geïnspireerd op de foodmarkten

De eerste overdekte markthal van Nederland werd in oktober 2014 geopend in Rotterdam. De hal is geïnspireerd op de foodmarkten in Valencia, Kopenhagen en op de oudste foodmarkt in Europa: La Boqueria in Barcelona.

Viva España

La Boqueria, een klein dorp, midden in de grote stad. De markt heeft een verkoopoppervlakte van 13.631m² en is ontstaan in de middeleeuwen. Vandaag de dag is het er altijd druk. Maar ondanks de hordes fotograferende toeristen, komen locals er ook nog gewoon voor hun boodschappen. Kraam na kraam vol verse ingrediënten, mooi uitgestald, een lust voor het oog. De nog levende, bewegende schaaldieren, de creatieve manier waarop de boeren hun eieren aan de man brengen. Een mooie plek om rond te lopen en wat cultuur te snuiven, maar vergeet ook zeker niet van de lokale specialiteiten te proeven.

City Guides!

Food Inspiration reist de hele wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Dit werk hebben we onder meer gebundeld in onze City Guides. Bestel nu twee City Guides naar keuze in de webshop en betaal slechts 50 euro. De CityGuides kosten normaal 35 tot 75 euro, dus tel uit je winst!