In de toekomst zal de grens tussen ‘guest-zone’ en ‘staff-zone’ meer en meer vervagen. Voorbeeldconcept: @fenixfood in Rotterdam.

Uienchutney die voor je neus wordt klaargemaakt, desembrood dat voor je ogen wordt gebakken, bier dat in het zicht wordt gebrouwen. In de ruwe Fenixloods is in mei 2014 de Fenix Food Factory geopend. In de zoektocht naar meer transparantie, storytelling én beleving, wordt de werkruimte naar de voorkant verplaatst.

Gedreven door liefde

In de loods zitten een brouwer, kaasmaker, bakker, koffiebrander, slager, een cidermaker en een groenteboer die rechtstreeks van de boer zijn verse producten haalt. Gedreven door hun liefde voor echt eten zetten deze jonge entrepreneurs de trend voor een belangrijke niche in de toekomst. Hier komen mensen om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en ambachtelijke smaken te ervaren.

City Guides!

Food Inspiration reist de hele wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Dit werk hebben we onder meer gebundeld in onze City Guides. Bestel nu twee City Guides naar keuze in de webshop en betaal slechts 50 euro. De CityGuides kosten normaal 35 tot 75 euro, dus tel uit je winst!