Oesters plukken op het wad en een jutters toe. B&B-eigenaar Flang laat zijn gasten kennis maken met het eilandergevoel.

Met de 100e editie van het magazine op komst, blikken we terug op de producties die we door de jaren hebben gemaakt. Iedere dag halen we er eentje uit de oude doos. Vandaag varen we terug naar Terschelling, waar Bed & Breakfast Postoari van Flang Cupido ligt.

Bed & Breakfast

Vier dominees woonden de afgelopen honderd jaar in het pand. In 2009 toverden Flang en Willemijn het om tot een bed & breakfast. De vier kamers doen eer aan de dominees en hun tijd. De kamer van dominee Witkop heeft een Jugendstilkarakter, de kamer van dominee Haseloop is ingericht in jaren dertigstijl , de kamer van dominee Scheepstra ademt de jaren vijftig en de kamer van dominee Wiersma is geheel in seventies-stijl.

Kookworkshops

Vorig jaar bouwden Flang en Willemijn een kookstudio achter de B&B. Hier verzorgt Flang kookworkshops en catering met Terschellinger producten. Eieren, kazen, rundvlees en lamsvlees komen van de eilander boeren. Garnalen van de vissers en groenten en kruiden komen uit zijn eigen moestuin. Voordat het koken begint neemt hij z’n gasten mee de natuur in om de rest van de ingrediënten te verzamelen. Schelpen, zeekraal en zeewier van het wad en paddenstoelen uit de bossen.

Bekijk hier de video:

Wil je meer lezen over food toerisme?

Foto: Mi chiel