De 100e editie van het magazine komt eraan! Vorig jaar gingen we naar een spa in de Melkweg. Wellness tussen de feestgangers.

Ter ere van ons 100e magazine - deze komt volgende uit - brengen we iedere dag een productie uit ons archief. Vandaag gaan de voetjes vast van de vloer en blikken we terug op een feest waar de feestgangers in een spacapsule op de dansvloer in drie minuten konden ontstressen, het Encore feest op de Melkweg van 2014.

Wellness in Nederland

Wellness is geen hype, maar een belangrijke trend die zich blijft ontwikkelen. Er zijn naar schatting tweehonderd wellnesscentra in Nederland. En dan zijn er nog de bedrijven waarvan sauna geen core business is, waaronder hotels, fitnesscentra, zwembaden, vakantieparken en sportcentra. In totaal wordt het aantal bedrijven met sauna geschat op ruim 2.500. De jaarlijkse omzet varieert bij wellnesscentra van zo'n 150.000 tot 300.000 euro voor kleine bedrijven, via 1 tot 3 miljoen euro voor middelgrote bedrijven, tot 5 tot 10 miljoen euro voor grote bedrijven.

Bekijk hier de video: 

Wil je meer weten over ontspannen en tot rust komen?

Foto: Karl Cossio