Op je telefoon de dichtstbijzijnde foodtruck vinden? Dat kan binnenkort met de streetfoodapp van @reizendester.

In mei 2014 bracht initiatiefneemster Monica Abdoel het boek Reizende Sterren op de markt. Dit boek zette foodtruck ondernemers op de kaart. In het boek vertellen de ondernemers het verhaal achter hun mobiele bedrijf.

De organisatie van Reizende Sterren richt zich via het boek en de gelijkgenaamde website op het zichtbaar maken van Nederlandse streetfoodbedrijven en het verbeteren van deze concepten in kwaliteit en aanbod voor de consument. De virtuele streetfoodgids is de volgende stap in dit proces.

Wat kun je met de app?

Door een ratingsysteem in de app op te nemen kan Reizende Sterren de waardering en het gedrag van consumenten meten en daarop in spelen door te helpen bij de ontwikkeling van streetfood in Nederland. Om de ondernemer extra te stimuleren om een aanbod van hoge kwaliteit te leveren zal Reizende Sterren een jaarlijks openbaar overzicht van hun verzamelde gegevens online zetten.

Op de applicatie zitten naast het consumenten rating systeem de volgende functies:

  • Overzicht met foodtruck ondernemers, product informatie en hun signature dish
  • Push notificaties met acties, recepten en tickets
  • Actuele evenementen kalender
  • Informatie over festivals, markten, evenementen, feesten, vaste standplaatsen
  • Real-time locator via GPS
  • Link met Social Media

De applicatie is vanaf mei 2015 gratis te downloaden voor Apple en Android.