Het is Monday Movie Night! Iedere week geven we een kijktip. Vandaag de docu Seeds of Death. Wat is de toekomst van GMOs?

Welke documentaires moet je gezien hebben om het voedseldebat te volgen? Welke TED Talk-sprekers zorgen voor nieuwe inzichten? En welke films zorgen voor een dosis inspiratie? In de nieuwe rubriek Mondag Movie Night geven we je elke week een kijktip - zowel klassiekers als nieuwe films - om je vakkennis te updaten en je te inspireren. Deze week raden we je documentaire Seeds of Death: Unveiling the Lies of GMOs van Gary Null uit 2012 aan.

Genetisch gemanipuleerde organismen

In deze documentaire worden genetisch gemanipuleerde voedselproducten onder de loep genomen. Verschillende wetenschappers, dokters, professoren en activisten delen hun visie over dit onderwerp. Er wordt dieper ingegaan op de mogelijke gezondheidsrisico's die deze producten met zich meebrengen en op de rol van grote industriële bedrijven die deze markt leiden. Zijn deze genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen schadelijk voor onze gezondheid of kunnen ze zorgen dat voedselschaarste geen probleem is in de toekomst?

Bekijk hier de documentaire en laat ons via Facebook weten wat jij vindt:

Foto: U.S. Department of Agriculture