Vandaag de dag zien we vrouwen het werk verlaten om hun eigen zaak te starten. Competitiever dan de generatie vóór hen.

In de laatste editie van Food Inspiration Magazine zetten we de vrouwelijke ondernemers in de spotlight. Waarom? Omdat ze anders denken, handelen en voelen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een carrière in de wereld van food & hospitality en doen dit op steeds jongere leeftijd. Hun groeiende aanwezigheid heeft een impact op de wereld van eten, drinken en slapen.

Starten van eigen zaak

In de afgelopen tien jaar is het ondernemerschap sterk op de voorgrond getreden, niet alleen als een middel om banen te creëren en de economie te doen opleven, maar ook als een nieuwe manier van denken en oplossen. Vandaag de dag zien we vrouwen het werk verlaten om in grote getallen hun eigen zaak te starten.

Home based

Vrouwen starten ondernemingen in een hoger tempo dan mannen in de laatste 20 jaar en verkiezen om ‘home based’ micro-bedrijfjes te creëren. De recessie was zwaar voor veel van hen. Maar ze zetten door en hebben zich ondertussen aangepast aan een nieuwe economie: kostenbeheer gecombineerd met het gebruik van social media - als vervanging van marketingkosten - om het zakencijfer op te krikken. Het resultaat is dat er vandaag een nieuw ‘leger met oorlogservaring’ klaarstaat. Ze zijn veel competitiever dan de generatie vóór hen.

Aantrekkingskracht

Wat maakt het voor vrouwen aantrekkelijk om een eigen bedrijf op te zetten?

  • Het maken van eigen beslissingen, zonder tussenkomst van een autorisatieproces om een idee uit te voeren, spreekt vrouwen aan.
  • Vrouwen houden eigenlijk wel van wat risico’s in een voor hen relatief nieuw gebied.
  • Ze voelen zich aangetrokken door de gedachte om met meerdere klanten te werken in tegenstelling tot het werken in één bedrijfscultuur.

Wil je meer weten over dit onderwerp?