Een nieuwe versmarkt die naar de naam Van Heinde luistert. Den Bosch maakt zich op voor een eigen foodhal.

’s-Hertogenbosch krijgt in het najaar van 2015 een nieuwe versmarkt die naar de naam Van Heinde luistert. Van Heinde komt in het gebouw waar tot 2012 het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch in zat.

Wat gebeurt hier?

Momenteel wordt het complex waar de versmarkt komt grondig verbouwd. Als Van Heinde is geopend dan kan men er terecht om eten te kopen voor thuis, maar men kan er ook seizoensgebonden maaltijden kopen voor onderweg of om ter plekke te nuttigen. De producten worden veelal geleverd door producenten en leveranciers uit de directe regio van de Brabantse stad.

Wie zit hier achter?

Oprichter en initiatiefnemer is Casper Schoenmakers. Op de site van Van Heinde zegt hij: “Ik wil graag mensen helpen met hun boodschappen! En met het openen van Van Heinde, wil ik graag mijn bijdrage leveren om de band van mensen met hun eten te herstellen. Lekker eten is bij uitstek toch een activiteit die de band tussen mensen versterkt.”

Lees meer over het foodhal-virus en foodhallen to be in de nieuwe Amsterdam-editie