Amsterdam Oost is upcoming. Reden genoeg voor een tripje langs de 6 hotspots die je niet mag missen.

Amsterdam Oost heeft lange tijd niet de associatie gewekt met een culinair paradijs. Toch verschijnen er de laatste tijd nieuwe hotspots als Smokin’ Barrels en East57 op het podium en blijken blijvende successen als Hanneke’s Boom reden genoeg voor een tripje richting dit stadsdeel. Maak je borst maar nat. Oost is (up)coming.

Smokin’ Barrels

Als je fan bent van het Londense Burger & Lobster ben je dat automatisch ook van Smokin’ Barrels http://www.smokinbarrels.nl/nl/index.html. Een goed voorbeeld van de rough kitchen waar - de naam zegt genoeg - burgers en kreeft in de hoofdrol staan. Bij Smokin’ Barrels worden high-end kreeft en cocktails gecombineerd met simpel krachtvoer zoals burgers en bier. De zaak wordt gerund door de entrepreneurs die ook de Amsterdamse hotspots Bar Bukowski , De Biertuin en Waterkant exploiteren. De naam Smokin’ Barrels draagt de zaak niet voor niets, want alle gerechten worden gegrild op echte smoking barrels.

Oost West, Amsterdam op haar best

In de nieuwe Amsterdam-editie hebben we dertig concepten in vijf wijken uiteen gezet. We lichten de beste plekken uit om te lunchen, dineren, borrelen of om iets mee te nemen voor onderweg. Zet je trouwe tweewieler in de olie. We gaan op foodtour door 020.

Bekijk de tour in de nieuwe Amsterdam-editie