De boutique butcher trend zet door. Binnenkort opent rotisserie ROAST haar deuren in Amsterdam.

Wereldwijd verschijnt er een nieuw slagersras op het toneel: de boutique butcher. Vernieuwende ondernemers die het oude ambacht in ere herstellen. Vlees hangt trots in de etalage en de chef en de slager kunnen alles vertellen over de herkomst. Binnenkort opent ROAST haar deuren in Amsterdam. Vers, ambachtelijk, duurzaam en kwaliteit zijn key. In januari geven ze alvast een voorproefje...

Michiel Deenik en zijn vrouw Saskia, eigenaren van restaurant Visaandeschelde, openen in mei 2015 een nieuw restaurant. ROAST Amsterdam gaat zich vestigen in het nieuw te bouwen kantoor RAI Amtrium aan het Scheldeplein.

Deenik: 'Met Visaandeschelde geef ik invulling aan mijn passie voor vis. Met ROAST wil ik mijn culinaire aspiraties op het gebied van vlees de ruimte geven.' Voor de kruiden en groenten gaat hij gebruikmaken van de grote kas voor city farming die in het RAI Amtrium wordt gebouwd.

Charcuterie

De rotisserie bestaat uit twee onderdelen: ROAST Bar op de begane grond wordt een brasserie in de sfeer van een mooie, ambachtelijke slagerij vol charcuterie, vlees en andere verse producten. En ROAST Room komt op de eerste verdieping; een luxe restaurant voor lunch en diner.

Door de locatie hoopt Deenik zowel inwoners van Amsterdam als de zakelijke gasten van de RAI en Zuidas te trekken. Tijdens de Horecava geeft ROAST alvast een voorproefje. De rotisserie zal hier in pop-upvorm verschijnen. De slagerij wordt een inspiratiebron voor duurzaam en lekker vlees.

Lees meer over boutique butchers in de Blik op 2015-editie