Butchers zonder branding. @PittCueCo brengt de Amerikaanse barbecue naar de streetfoodscene van Londen.

De jongens van Pitt Cue hebben Amerikaanse barbecue naar de streetfoodscene van Londen gebracht. Althans; hun eigen versie. Al snel waren zij dé talk of the town. Tegenwoordig hebben ze een permanent onderdak gevonden, dichtbij Carnaby Street, maar nog steeds zonder enkele vorm van branding.

Op de begane grond is een kleine bar waar je kunt nippen van zware bourbon-cocktails of anti-hippe bieren kunt drinken. Welk bier het precies is, weet zelfs de barman niet. Het enige dat ze weten, is dat het ergens in de buurt is gebrouwen. Op de tap van dit bier prijkt dan ook het bordje ‘whatever’.

Intiem en rommelig

Beneden is de kleine eetruimte, geschikt voor zo’n twintig man. Het is er zo klein dat de ober soms per ongeluk tegen de lichtschakelaar botst en de hele ruimte in het donker dompelt. Bereid je voor om intiem met je buurman te worden. Het is dan ook niet de plek voor formeel gedrag. Het is rommelig en de gerechten worden geserveerd op wit-grijs servies in gevangenis-stijl. Whatever!

Lees meer over boutique butchers in de Blik op 2015-editie.