Als het aan deze ondernemers ligt, produceren plantenfabrieken binnenkort onze groenten en fruit. Bekijk de video:

Een plantage zo groot als een half voetbalveld, voor het verbouwen van 10.000 kroppen sla per dag met behulp van 17.500 led-lampjes. Gestapeld, soms wel vijftien rijen hoog, namelijk verticaal. Deze enorme vertical farming plantage is te vinden in het oosten van Japan, waar plantenfysioloog Shigeharu Shimamura hard werkt aan een passend antwoord op het dreigende voedseltekort.

Fabrieksplanten
De volgende stap is het realiseren van plantenfabrieken, bijvoorbeeld in Hong Kong en Rusland. Die plannen zijn nog in de maak, tot die tijd draait Shigeharu Shimamura nog een flinke productie in zijn indoor farm in Oost-Japan.

Plantlab
Ons 'eigen' plantlab is ook nog altijd goed bezig. Lees het artikel in het internationale Food Inspiration magazine nog eens of bezoek de website voor het laatste nieuws over Plantlab.