Ben jij de beste sommelier van Nederland? Meld je aan voor het NK op 22-9 en win de Trophée Henriot! @sommeliers_nl

Op 22 september benoemt het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) de beste sommelier van Nederland. De winnaar wint de Trophée Henriot en een wijnreis naar Zuid-Afrika. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en dit jaar is het NGS te gast bij Marcel Swaghoven in Restaurant Valuas in Venlo. De winnaar plaatst zich direct voor het WK in Mendoza in 2016. 

4 wedstrijdonderdelen
Aan de wedstrijd op 22 september zullen zo'n twintig sommeliers deelnemen. Zij moeten zich bewijzen op vier verschillende onderdelen. Een theorie examen, het combineren van wijn en spijs, het decanteren van een hoogwaardige wijn en het mondeling beschrijven van twee wijnen. De halve finale en de finale zijn aansluitend op dezelfde dag.

Meld je aan!