Maak kennis met de food influencers van de moderne maatschappij. Wiens visie steun jij?

We kozen ‘No waste hero’ Tristram Stuart, ‘food urbanist’ Carolyn Steel, ‘slow food guru’ Carlo Petrini en Louise Fresco, voorvechtster van genetische modificatie. Verschillende visies, maar één gemeenschappelijk doel: zorgen voor een fundamentele verandering in de manier waarop we denken en omgaan met voedsel.

Anonieme voedingsindustrie
Steeds meer mensen leven in een stedelijke omgeving, terwijl het voedsel steeds verder daar vandaan wordt geproduceerd. Carolyn Steel is van mening dat we niet moeten steunen op deze anonieme voedingsindustrie die ver buiten de stad produceert, maar de voedselvoorziening als gemeenschap moeten dragen in de kern van de stad.

Molenaarsweg
Een Bakkersstraat, Graanmarkt of Molenaarsweg, elke stad met een verleden heeft wel zo’n straat. Voedsel heeft onze steden gevormd, schrijft de Britse architect Carolyn Steel in haar bestseller De hongerige stad.

Bekijk hier haar TED-talk:

Benieuwd naar de mening van de andere Food Influencers?
Bekijk hier het hele artikel in het magazine.