Superfoods zijn gezonder dan ander etenswaar. Fabel of feit?

Niet per se waar. Als je superfoods vergelijkt met andere gezonde producten zoals groenten, noten en zaden is het verschil minimaal.

Superfood is niets meer dan een marketingterm. Geen enkele wetenschapper noemt een productgroep superfoods. Wel is het zo dat er producten zijn die een hogere voedingswaarde hebben en meer nutriënten bevatten dan anderen.

Aminozuren & mineralen
Neem gojibessen deze bevatten 18 verschillende aminozuren, 21 verschillende mineralen, ijzer en vitamine B & E. Spirulina is rijk aan eiwitten, aminozuren, mineralen en enzymen. En hennepzaad, chiazaad, lijnzaad en sesamzaad zijn rijk aan ijzer, aminozuren, vitamine E en omega 3 vetten. Maar ook bij superfoods geldt: overdaad schaadt.

Meer fabels en feiten lezen? Bekijk dan het hele artikel in het magazine.