Je brein is gegijzeld! De film waarvan de voedselindustrie niet wil dat je hem ziet. @fedupmovie

Na 'Food Inc'. en 'Forks over Knives' staat ons een nieuwe documentaire te wachten die de ‘out-of-control’ voedselindustrie blootlegt. Fed Up richt zich op de Amerikaanse voedingsindustrie die ons – zoals de documentairemakers beweren – verslaafd heeft gemaakt aan suiker en een obesitas epidemie heeft veroorzaakt.

Suikerverslaving
Eén op de drie Amerikanen heeft last van overgewicht. Fed Up laat de grote hoeveelheden suiker zien die toegevoegd worden aan voedingsmiddelen waarvan we het niet zouden verwachten; pasta’s, yoghurt, salades, dressings en zelfs babyvoeding. Tachtig procent van de 600.000 producten die verkocht worden in de Verenigde Staten bevat suiker en van 1977 tot 2000 verdubbelden Amerikanen de inname van de verslavende stof.

Voor Fed Up volgde director Stephanie Soecthig twee jaar lang verschillende families in Amerika. De documentaire ging afgelopen vrijdag in première in Amerika. Of de film ook naar Nederland komt is nog niet bekend.