Wat wordt Neerlands beste groenterestaurant? @ZoutenCitroen, @pollevie, @linvite of toch Bolenius @lucNxavier?

Groenten winnen terrein op culinair gebied. Deze week – van 5 tot 11 mei - staan groenten en fruit in de hoofdrol tijdens de jaarlijkse Week van Groenten en Fruit. Onderdeel van de week is de bekendmaking van de genomineerden voor het Beste Benelux Groenterestaurant 2015. Vorig jaar liep Niven Kunz weg met de titel. Dit jaar schreven zo’n vijftig restaurants zich in voor de zesde editie van de wedstrijd.

Vier Vlaamse, vier Waalse en vier Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel. De jury – bestaande uit journalisten en Gault&Millau Benelux onder leiding van Frank Fol – bezoekt de genomineerde restaurants en kiest een winaar uit elke regio. Daarnaast speelt de stem van het publiek ook mee. Iedereen kan een stem uitbrengen op denkgroenten.info en deze stemmen gelden uiteindelijk voor 25 procent van de jury’s beslissing mee.

Genomineerden Vlaanderen:

 • Taste and Colours - Kortrijk
 • Naturell - Gent
 • Graanmarkt13 - Antwerpen
 • Vous lé Vous – Wimmertingen

Genomineerden Brussel – Wallonië – Luxemburg:

 • Little Asia - Brussel
 • Maison Lemonnier – Lavaus-Ste-Anne
 • Le Coq aux Champs - Tinlot
 • Fruits de la Passion – Perwez

Genomineerden Nederland:

 • Zout&Citroen – Oosterhout
 • Pollevie – Den Bosch
 • L’Invité – Amsterdam
 • Bolenius – Amsterdam

De uitslag wordt op maandag 29 september 2014 bekend gemaakt bij BULO in Mechelen, tegelijkertijd met de publicatie van de nieuwe Groene Gault&Millau. Welk groenterestaurant is jouw favoriet?