Hoge nood? We spraken met @dehorecafabriek over de onschatbare waarde van het kleinste kamertje in de horeca.

Als een horecazaak niet de moeite doet om de toiletten schoon te houden, hoe zou de keuken er dan uitzien? Dit is de gedachte van veel gasten. Propere toiletten zijn een noodzaak! Maar naast het toilet schoon houden kun je nog zoveel meer met deze kleine, maar o zo belangrijke ruimte van je zaak.

WC Q&A
Dat het succes van een horecaonderneming voor een groot deel bepaald wordt door het concept weet horeca-designbureau De Horeca Fabriek als geen ander. We spraken met horecastylist en eigenaar Rein Rambaldo over het belang en de mogelijkheden van het kleinste kamertje in de horeca. ‘Een toiletbezoek in de horeca betekent meer dan we vaak denken. Als je de gast vraagt; noem eens een paar dingen op die je hebt onthouden van een restaurant, dan zijn het vaak de toiletten waar ze op terug komen’, Aldus Rein. Lees de volledige Q&A in de laatste editie van het Food Inspiration Magazine.

We laten alvast een kleine selectie zien van ondernemers die de hoge nood naar degelijk sanitair goed begrepen hebben:

Usine
De industriële uitstraling van het interieur trekt Usine in Eindhoven door in de inrichting van de toiletten.

Noorderparkbar
Van de wc tot aan de gebruikte spijkers en schroeven: ieder onderdeel van het sanitair van de Noorderparkbar in Amsterdam is afkomstig van Marktplaats.

A loo with a view
Toiletteren op 230 meter hoogte in The Shard, het hoogste gebouw van Londen.

Sketch
Een futuristisch toiletbezoek in eivormige cabines bij restaurant Sketch in Londen.

Meer mooie voorbeelden zien? Check het volledige artikel in het Food Inspiration Magazine.