Zo vaak als je wilt koffie drinken voor een vast bedrag per maand. Fantastisch toch?! Het kan met de @CupsApp.

We zijn gek op abonnementen. Van beltegoed opwaarderen stapten we over naar een vast bedrag per maand. Het kopen van bandjes (ja, ja, lang geleden), later cd's en nog weer later losse nummers met iTunes werd met Spotify verleden tijd. We betalen gewoon een vast bedrag per maand voor (bijna) alle muziek ooit gemaakt. En de populariteit van 'voedselabonnementen' zoals de wekelijkse box van Hello Fresh is ook ongekend. 

CUPS
Vijf schoolvrienden uit Tel Aviv zagen de populariteit van allerhande abonnementen toenemen en dachten: Waarom geen koffieabonnement? Zoveel koffie als je wilt op verschillende locaties, voor een vast bedrag per maand. Fantastisch toch? Ze ontwikkelden de app CUPS en startten een pilot in Tel Aviv en Jeruzalem. Wegens groot succes rolden ze het concept uit in New York, waar inmiddels zo'n veertig koffiezaken meedoen. Zo proberen de oprichters onafhankelijke ondernemers de voordelen van een franchisenetwerk te bieden. 

Het is heel simpel, je waardeert je account op via de app met bijvoorbeeld 45 dollar per maand - het American Classic abonnement - en kunt bij de verschillende zaken zoveel koffie drinken als je wilt - met een maximum van een kop koffie per half uur. Ben je meer van de lattes, frappuccino's en andere exotische koffievarianten? Dan kun je kiezen voor het Foreign Flair abonnement voor 85 dollar per maand.