There is a rat in my kitchen, what am I gonna do? @KvhOD organiseert op 19 april het plaagdierdiner

I’m gonna eat that rat, that’s what I’m gonna do! Gevulde zwanenhals, muskusrat op Vlaamse wijze en Schipholganzenei; op zaterdag 19 april 2014 organiseert de Keuken van het Ongewenst Dier in samenwerking met MOES eet- en drinklokaal het ‘plaagdierdiner’. Het diner, dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, staat geheel in het teken van dieren die om wat voor reden dan ook ongewenst zijn.

Schipholganzenkroket
In de DIY-editie van het Food Inspiration Magazine schreven we al eerder over de Keuken van het Ongewenst Dier. De organisatie schenkt aandacht aan de eetbaarheid van diersoorten die door de mens als plaagdieren worden beschouwd. Neem de wilde gans; van de 200.000 ganzen die per jaar worden geschoten, omdat zij overlast veroorzaken bij boeren en luchthavens, blijft zo’n negentig procent in het veld liggen. Als reactie hierop ontwikkelde de Keuken van het Ongewenst Dier kroketten van honderd procent wilde ‘schipholgans’: de zogenoemde Schipholganzenkroket. 

Plaagdierdiner
Het diner vindt plaats bij Hotel Buiten, aan de Sloterplas in Amsterdam. Voor 39,50 euro bemachtig je een plekje aan de twintig meter lange picknicktafel en krijg je vier gangen, een amuse, een welkomstdrankje en koffie of thee. Reserveren kan via reserveren@hotelbuiten.nl of 0628837847.