Alleen eten is verleden tijd. Park Seo-yeon (The Diva) vergezelt je door urenlang te tafelen voor de webcam.

Gastronomisch voyeurisme is een hele happening in Zuid-Korea. De hype wordt mokbang genoemd, wat eten uitzenden betekent. Park Seo-yeon, aka The Diva, eet dagelijks drie uur lang voor de webcam. Met deze bezigheid verdient ze 7000 euro per maand. Veel kijkers zijn op dieet of zijn alleenwonend. Door te kijken hoe de slanke Park borden vol eten wegwerkt, hebben deze mensen gezelschap en delen ze het plezier van eten.

Mokbang
Park, is naast duizenden andere mensen, te zien op het online videoplatform Afreeca TV. Andere populaire eters zijn jongens die estafettes vet eten organiseren. Bij Park gaat het niet om snel en veel eten, maar om de sfeer. Af en toe schuiven haar ouders aan. Ze eten, lachen en praten de hele avond mee. 

Denken jullie dat mokbang ook succesvol kan zijn in Europa? Of vind je het gastronomisch voyeurisme maar bizar? Deel jouw mening met ons.