Binnenkort is het verplicht om allergeneninformatie te verstrekken aan gasten. Een goed begin is het halve werk!

Vanaf 13 december 2014 is het voor iedere horecaondernemer, bakker, slager en zorginstelling wettelijk verplicht om allergeneninformatie te verstrekken aan zijn gast. Hoe bereid je je hier goed op voor?

Tips & tricks
1. Duik je magazijn in
2. Breng je receptuur in kaart
3. Bedenk hoe je het je gasten vertelt
4. Train je personeel
5. Think out of the box

Allergenen
Allergieën worden een steeds groter gezondheidsprobleem, wereldwijd. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. De Europese etiketteringsrichtlijn richt zich op veertien stoffen die overgevoeligheid kunnen veroorzaken.

Wil jij alles te weten komen over allergenen en hoe je je hier goed op kunt voorbereiden? Lees er alles over in ons magazine.