Ferran Adria over de elBulli foundation. @elBulli_oficial is een kooklaboratorium en museum. Bekijk de video!

De legendarische chef Ferran Adrià heeft sinds het sluiten van zijn restaurant elBulli niet stil gezeten. Hij is sindsdien volop bezig geweest met zijn nieuwe project: elBulli foundation

elBulli Foundation
Het project bestaat uit drie delen: elBulli 1846, elBulli DNA en Bullipedia. ElBulli 1846 wordt een museum dat toegewijd is aan de historie van elBulli en de 1846 gerechten. ElBulli DNA wordt een laboratorium waar ongeveer veertig mensen werken, de beste in de wereld op hun gebied, van koks tot designers en architecten. Het laboratorium is te vinden in het museum. Bullipedia wordt een gastronomisch encyclopedie, een database van recepten en ingrediënten. Het motto van de foundation is dan ook ‘feeding creativity’. Bekijk de video hieronder:

ElBulli 1846 zal tentoongesteld worden in het voormalige restaurant en opent haar deuren op 8 oktober.