Investeren in de gezondheid van je medewerkers, werkt dit nou echt? Ja! Lees het in ons magazine!

Volgens de onderzoekers van the Centers for Disease Control and Prevention, krijgt een bedrijf voor iedere geïnvesteerde euro, binnen twee tot vijf jaar, drie tot zes keer zoveel terug. Reden genoeg voor ons om onderzoek te doen naar bedrijven die bewust bezig zijn met de gezondheid van hun werknemers. We zetten drie inspirerende voorbeelden op een rij.

Software bedrijf SAS
Dit bedrijf stond in 2010 en 2011 op nummer één in de lijst van ‘100 best companies to work for’, van Fortune Magazine. Dit is niet voor niets het bedrijf faciliteert onder andere zorg, sportlessen en coaching bij de voeding. Dit jaar heeft SAS een interne biologische boerderij geopend.

General Mills
General Mills staat bekend om zijn Fitness Friday. Op deze dag worden diverse sporten georganiseerd. Ook worden werknemers gemotiveerd om wandelend te vergaderen. Een afvalprogramma heeft ervoor gezorgd dat de 529 werknemers die zich in het eerste jaar hadden ingeschreven voor dit programma, gezamenlijk bijna 3000 kilo zijn afgevallen.

Next Jump
Meedoen aan sportlessen in ruil voor een gratis lunch? Dat is het idee van E-commerce bedrijf Next Jump. Om ook ervoor te zorgen dat werknemers ook in het weekend gezond eten,  bedacht Next Jump de Fit-Family weekender. Een tas met gezonde producten afkomstig van lokale en biologische supermarkten.

Meer weten over Company & Vitality, lees ons magazine!