Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

Exclusieve preview The Jane
Nick Bril nodigt ons uit voor een exclusief preview van The Jane die op 25 maart zijn deuren opent in het kapel van ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Het wordt niet zomaar een restaurant, maar een culinaire gebedsoord, waar het altaar is vervangen door de keuken en de priester door de Chef. We zijn zo diep onder de indruk en konden niet wachten om dit met jullie te delen. Bekijk in dit artikel de video!

Foodwalhalla Maastricht
De eerste Sligro 3.0 is een feit. Sligro 3.0 is een nieuwe zelfbedieningsgroothandel en is daarbij het uitgangspunt bij de doorontwikkeling van alle andere Sligro-vestigingen de komende jaren. Volgens Burgemeester Onno Hoes, die de vestiging op 10 maart opende, sluit het nieuwe concept naadloos aan op het gastronomisch karakter van Maastricht. We interviewden meesterkok Angélique Schmeinck, chef-koks Soenil Bahadoer en Hans van Wolde over hoe zij inspiratie opdoen tijdens een bezoek aan de groothandel!

Design waterijsjes
Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt. De zomer is in aantocht! Wij krijgen weer zin in waterijsjes. Deze zomer eet je geen saaie raketijsjes, maar echte design icepops. Leonie Smelt en Eva Rennen zijn de oprichters van MELT Icepops. Ze maken met behulp van een 3D printer waterijsjes in de gekste vormen. In dit artikel lees je meer over deze design waterijsjes.

Big Green Apple
Vertical farming towers over het spoor, groenbedekte daken en urban farming blocks door de hele stad. Als het aan Terreform Research Group ligt, is dat de toekomst van New York. Een zes jaar durend onderzoek laat zien hoe New York getransformeerd wordt in een compleet zelfvoorzienende stad. ‘New York (Steady) State' laat zien hoe de stad zichzelf kan voorzien van voldoende eten en water en hierdoor een steentje kan bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk. In dit artikel zoomen we in op deze Big Green Apple.