Blogger @dutchfooddesign over spicy food en het genot van een vastplakkend zaadje. Maar waarom is pittig verslavend?

'Wij Nederlanders zijn mild met de chilipeper. Hoewel de chilipeper - vooral de poedervariant - nationaal geaccepteerd is, blijft het ding vaak nog angstvallig achterwege in menig keuken. Koken met pit laten we graag over aan diegene die er bekend mee is. Het zakje sambal bij de Chinees bijvoorbeeld: we accepteren het zakje sambal net zoals het zakje kroepoek bij het afrekenen van je bestelling. Thuis gebruiken we het rode goedje slechts minimaal bij de maaltijd (vooral niet te pittig), het restje wordt keurig opgeborgen in de koelkast om vervolgens een maand later onaangetast weggegooid te worden. Nederlanders en pittig eten, zo'n harmonie als bloemkool en kaassaus wordt het waarschijnlijk nooit.'

Lees het hele blog van Nick hier.