Wat was er eerder? De kip of het ei? @Omelegg is unaniem. De eerste omeletterie van Nederland is een feit.

Krachtvoer voor een productieve dag: in de eerste omeletterie van Nederland bereiden en serveren de Amsterdamse gebroeders Ghorbani vanaf zeven uur 's ochtends de meest uiteenlopende eiergerechten. Op de houten menukaart staan meer dan twintig omeletten, met elke dag een nieuwe favoriet. Wie er bijvoorbeeld nog nooit een met pindakaas en banaan heeft geproefd, kan bij Omelegg zijn culinaire horizon verbreden.

Hout, bloemen en porselein
De broers Ghorbani bedachten het concept tijdens een van hun vele buitenlandse reizen als toevoeging aan de rijke Nederlandse eetcultuur. Het interieur van Omelegg wordt gekenmerkt door hout, verse bloemen en kippen van porselein of hout. Wie zich af wil sluiten van het kippenhok kan achterin de zaak rustig een tijdschrift lezen aan de grote houten community table. 

De omeletterie vinden? Een eitje! Je herkent de zaak aan de rood-witte luifel in de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam. Omelegg is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 16:00 en in het weekend van 8:00 tot 17:00.