Franse topkoks weren eters die fotos maken van hun gerechten. Wat vinden jullie van fotograferende gasten?

Mensen die hun telefoon al gereed hebben wanneer het eten wordt opgediend, kunnen in Frankrijk maar beter thuisblijven. Franse topkok, Alexandre Gauthier, heeft een duidelijk symbool op zijn menukaart staan: een camera met een kruis erdoor. Volgens hem zijn de fotograferende klanten storend voor andere gasten en voor het personeel.

Fotograferende foodies
Het is in veel restaurants donker, dus maken mensen foto’s met een flits. Hierna worden de foto's op social media geplaatst en van commentaar voorzien. Tegen de tijd dat de telefoon eindelijk stopt met trillen, is het gerecht al koud. Volgens Gauthier is eten een moment van ontspanning en hij raadt iedereen aan om de telefoon dan ook uit te zetten.

Zijn actie wordt gesteund door drie-sterrenkok Gilles Goujon in Zuid-Frankrijk. Ook hij gaat een waarschuwing op zijn menukaart zetten. Hij stoort zich niet alleen aan het gedrag, maar ook aan de slecht genomen foto’s.

Zijn fotograferende gasten goed voor exposure of heb je liever niet dat gerechten op social media verschijnen? Deel jouw mening met ons.